четвртак, 1. децембра 2022

Besplatne sadnice za škole i građane Kraljeva na Trgu srpskih ratnika u četvrtak 28.aprila u 12.časova


image_pdfimage_print

Simboličnim činom sadnje nekoliko sadnica platana, na lokaciji „Spomen obeležje Avion“ u  Dositejevoj ulici danas je u Kraljevu najavljena  akcija podele  besplatnih sadnica koje je našem gradu donirao  Zeleni Razvojni Centar iz Sremske Mitrovice u partnerstvu sa ATP turnirom Seerbian open.

Učestvujući u ovoj akciji ,zajedno sa predstavnicima Odsek za zaštitu životne sredine Gradske uprave Kraljevo i JKP Čistoća,zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević se zahvalo donatorima na poklonu od 1000 sadnica platana i pozvao zainteresovane škole i  građane da dođu ,u četvrtak 28.aprila u 12 časova na Trg Srpskih ratnika.

Kraljevo je jedna od desetak gradova u Srbiji u kojima će ,ove godine,u okviru akcije “Posadi svoj hlad” a zahvaljujući Seerbian open turniru biti zasađeno više od 35 000 sadnica na preko 100 hektara.

Akcija se nastavlja i na jesen, a planirana je  podela  još 40.000 sadnica belog jasena građanima Republike Srbije kako bi se došlo do ukupnog broja od 100.000 posađenih sadnica u gradskim urbanim sredinama od jeseni 2020.godine kada je  započeta akcija „Posadi Svoj Hlad“.

Na kraju današnje akcije organizatori su prisutnim predstavnicima medija podelili simbolične poklone u znak zahvalnosti za praćenje aktivnosti Odseka za zaštitu životne sredine Gradske uprave Kraljevo i JKP Čistoća


Broj pregleda: 81